A konyhában sürgölődve gyakran ütközünk olyan feladatokba, amit ha megoldunk, pénzt és időt spórolhatunk meg. Ma összeszedtünk 2 gyors tippet, mely biztos, hogy a számodra is hasznos lesz!

Másnap is friss rántott hús

A rántott hús az az étel, amelyből szinte lehetetlen elég mennyiséget csinálni. Ha azonban nálad is marad másnapra néhány szelet, akkor nem érdemes egyszerűen a mikróba tenni, ott ugyanis csak kiszáradna és megkeményedne.

Az ujjaid segítségével szórd meg inkább egy kis vízzel, s így tedd a mikróba! Meglátod, hogy az így mikrózott hús olyan friss lesz, mintha pár perce sütötted volna ki!

Használd fel okosan a megmaradt tojásfehérjét!

Gyakran előfordul, hogy süteményeknél vagy más ételeknél csak a tojássárgára van szükség. A megmaradt fehérjét azonban nem érdemes kidobni, hiszen kis munkával elkészíthető belőle a csodás desszert!

Készíts kókusztallért a megmaradt tojásfehérjéből, ehhez 4 tojás fehérjéjére, 10 dkg kókuszreszelékre, 3 dkg lisztre, 5 dkg margarinra és 8 dkg porcukorra van csak szükség. A tojásfehérjét verd fel a habverővel, majd add hozzá fokozatosan a porcukrot is. Így lesz kemény és fényes a habod!

A margarint olvaszd meg, majd a liszttel és kókuszreszelékkel óvatosan forgasd össze a habbal! Tégy a tepsibe sütőpapírt, majd egy kanállal képezz kis tojásfehérje halmokat! Ezután nincs más hátra, mint 180 fokos sütőben addig sütni, míg a tallérok teteje pirulni nem kezd.

Pihentesd 10 percig, majd húzd le a sütőpapírról! A végeredmény egy kicsit ragacsos, de ultra finom édesség lesz!

Frissen sütött kókusztallér

Forrás: konyhai tippek