A Chelsea FC a világ egyik legismertebb focicsapata, London Fullham városrészében található a székhelye. 1905-ös alapítása óta tőzsgyökeres tagja az angol Premier Ligának, pályája az alapítás óta a Stamford Bridge-dzsen található.

Chelsea FC címerek

A Chelsea a története során több címert is használt. Az induláskor, 1905-ben egy nyugdíjas volt a címeren, amelyről a csapatot elnevezték Pensioners-nek, Nyugdíjasoknak.

Ted Drike 1952-ben lett a Chelsea menedzsere, s rögtön eltávolította a nyugdíjas címert az összes csapatanyagról. Amíg az új címer el nem készült, egy pajzs alakú kék címer lett a Chelsea jele, benne a C.FC betűkkel.

1953-ban jött ki az új klubcímer, amelyben egy hátrafelé néző, kék oroszlán kapott helyet, pálcát tartva, körülötte focilabdák és vörös rózsák. Az oroszlán egy grófi címerből érkezett, a pálca a Westminsteri apátságot, míg a rózsa Anglia nemzeti szimbólumát jelölte. Az új címer már felkerült a játékosok mezére is, így a meccsek alatt nagyon sok szurkoló megismerhette.

1986-ban készült el a címer egy újabb változata, sokkal egyszerűbb oroszlánnal, sárga háttérrel és a már megismert C.FC rövidítéssel.

A Chelsea FC 2005-2006-ban ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját, ekkor ismét címert cseréltek, melyet azóta is használnak. Az új címerben ismét feltűntek a Ted Drake által megálmodott elemek, a kék színű oroszlán, mely pálcát tart, a rózsák és a labdák is.

Játékosok

Természetesen a Chelsea FC is számos nemzetközileg is ismert focisztárt tudhat a színei között. A jelenlegi keret leghíresebb játékosai között található Asmir Begovic, Branislav Ivanovic, Cesc Fabregas, Ramires, Oscar, Eden Hazard, Thibaut Courtois, Kenedy, Pedro, Loic Remy, Diego Costa, Victor Moses, Nemanja Matic, Gary Cahill, John Terry és Ruben Loftus-Cheek is.

A korábbi játékosok között mindenképpen meg kell említeni Fernando Torres-t, Juan Mata-t, John Terry-t, Terry Venables-t, Jimmy Greaves-t, Ron Harris-t, Roy Bentley-t, Peter Bonetti-t, Roberto di Matteo-t, Frank Lebouf-t, Nicolas Anelka-t, Didier Drogba-t, Mark Hughes-t, Damien Duffot, Peter Cech-t és David Luizt.

Szurkolók

A Chelsea Fc is, mint számos más élvonalbeli csapat, hűen kiszolgálja a rajongóit a legváltozatosabb rajongói kellékekkel. Ezek között megtalálható a Chelsea póló, trikó, mez, sál, nadrág, kabát, különféle ékszerek, ágynemű garnitúrák, kulcstartók, poszterek, DVD-k és könyvek.

A sztárvilágban körülnézve is számos olyan hírességet találhatunk, aki fanatikus Chelsea Fc rajongó. Köztük is a legismertebb Bryan Adams, Naveen Andrews, Richard Attenborough, Boris Becker, Gabriel Byrne, Michael Caine, Ed Westwick, Cseh László, Minnie Driver, Joseph Fiennes, Andrew Fletcher, Dave Gahan, Geri Halliwell, Billy Idol, Korda György, Paul McGrath, Paul Merson, Sienna Miller, Dannii Minogue, Bill Nighy, Gary Numan, Paul Oakenfold, Jimmy Page, Steve Redgrave, Tara Reid, Busta Rhymes, Guy Ritchie, Kenny Sansom, Gary Stevens, Raquel Welch, Owen Wilson, Boros Lajos, Renée Zellweger, Jason Statham, Jeremy Clarkson és Luke Pasqualino.